Co je to gymnastický koberec

26.11.2021

Co je to gymnastický koberec

Gymnastické koberce známe především ze školních tělocvičen, jako klasickou smotanou roli, která se v případě použití rozbalí. Ačkoliv je název koberce gymnastický, protože se hlavně používal při gymnastický prvcích, aby tlumil nárazy, můžeme ho použít i na jiná cvičiště a nazývat ho dopadovým kobercem. Cílem dopadového koberce je nejen tlumit nárazy, ale předcházet zraněním. Nejčastěji se používá jako podklad pro bojové sporty, parkurové dráhy, lezecké stěny aj. Podle záměru použití je potom možné volit sílu (tloušťku) koberce, délku i šířku nebo protiskluzový povrch. Dopadový koberec je možno volit přenosný nebo trvale fixovaný.

Námi dodávané gymnastické koberce vynikají kvalitním materiálem, který brání protrhnutí nebo prodření. Koberec je možno vybavit suchým zipem, který se používá při spojování více koberců a protiskluzovou vrstvou. Nejen tloušťka koberce, ale i tvrdost výplně je důležitá při výběru.

Tloušťka koberce se přepočítává na výšku pádu. Čím vyšší výška pádu, tím vyšší musí být dopadový koberec. Pokud, ale budete spíše na koberci cvičit jen nějaké skoky, salta atd. Je preferovaný spíše tvrdší výplň, aby bránila např. Podvrtnutí.

Gymnastické koberce vyrábíme od standardních rozměrů až po koberce na přání včetně jejich instalace. Potřebujete-li pomoci s výběrem gymnastického koberce, neváhejte nás kontaktovat nebo navštivte náš e-shop.



YTY0NjA2