Výroba a instalace ochranné sítě na hřiště

26.09.2022

Výroba a instalace ochranné sítě na hřiště

Ochranné sítě na hřiště slouží jednak jako ohraničení sportoviště a bezpečnostní ochrana osob, ale také jako ochrana před odletem sportovního náčiní. Během let, které jsme na trhu, máme vyzkoušeno, že i po deseti letech vydrží naše kvalitní síť v dobré kondici, proto si stojíme za kvalitou našich sítí i práce.

Jak realizujeme montáž ochranných sítí

Před výběrem a výrobou sítě na hřiště v daném rozměru je potřeba osobní návštěva, na které proběhne zaměření sítě včetně možných výřezů a jiných specifikací. Doporučíme typ sítě a velikost oka.

Při volbě správné ochranné sítě je potřeba vycházet z několika faktorů:

  • Účel a místo použití ochranné sítě
    Ochranné sítě se vyrábějí uzlované nebo bez uzlové. Materiál používaný při výrobě těchto sítí se používá polyamid, polyethylen a polypropylen. Síť může být vyrobena v i nehořlavé úpravě. Tyto sítě se většinou preferují v interiérech. Dobré zkušenosti máme a proto i doporučujeme uzlované sítě z polypropylenu. Jsou odolné a v případě protržení sítě se dále netrhají přes uzel. Tyto sítě je možné i částečně opravit.

  • Sport, který se bude na daném hřišti provozovat
    Podle daného sportu se volí velikost oka sítě a síla sloupku, aby nedocházelo k průchodu sportovním náčiním přes oko sítě. Např. pro tenisové hřiště nedoporučujeme velikost oka sítě větší maximálně 45 mm. Naopak na sítě za fotbalové branky je možné zvolit velikost oka 100 mm.

  • Konstrukce, na kterou se bude síť instalovat
    Konstrukce oplocení hřiště je důležité pro správnou volbu kotvících komponentů. Ve většině případu používáme ocelová lanka pro napnutí sítě ve třech úrovních. Tyto lanka uchycujeme na napínáky. V případě železné konstrukce se kotvící prvek navaří nebo navrtá, u zděných sloupku je uchycení na hmoždinku.

 

Výroba sítě na hřiště

Samotná výroba ochranné sítě závisí na velikost i zakázky v rozmezí 1 – 4 týdnů. Po vyrobení sítě se domluvíme na termínu realizace, kdy k Vám přijede náš proškolený tým a vše nainstaluje a předá.

Máte-li zájem o zasíťování sportoviště, neváhejte nás kontaktovat.

OGZmY2Q